Les Flors de Bach són una sèrie d’essències naturals utilitzades per tractar diverses situacions emocionals, com pors, soledat, desesperació, estrès, depressió i obsessions.

Van ser descobertes per Edward Bach entre els anys 1926 i 1934. El Dr Bach era un gran investigador, a més de metge i homeòpata. Va experimentar amb diverses flors silvestres natives de la regió de Gal·les, a Gran Bretanya, d’on ell era originari, fins a trobar 38 remeis naturals, cadascun amb propietats curatives per a diferents problemes emocionals. A aquestes 38 flors són les que avui coneixem com Flors de Bach.

La seva teoria era que les malalties físiques tenen un origen emocional, i que si els conflictes emocionals subsisteixen molt temps, la malaltia del cos comença a aparèixer, No obstant això, en restablir l’equilibri emocional es resol la malaltia física. Va ser d’aquesta manera que va desenvolupar la Teràpia de les emocions. Després de més de 70 anys, les Flors de Bach han estat provades com un magnífic sistema per tractar els problemes físics, mentals i emocionals dels éssers vius.

 

Les Flors de Bach formulades per als nostres animals ajuden en totes les situacions en les que intervenen les emocions, per tant, són teràpies naturals que reforcen i equilibren les emocions en la tasca de la educació i la modificació de conductes no desitjades en els nostres gossos, com la por, l’agressivitat, l’ansietat, l’avorriment, l’abandonament i estancament a protectores, l’adaptació a noves famílies i entorns i fins i tot en el dol per la pèrdua d’un company, tanmateix en molts casos acceleran els processos de recuperació de malalties, i intervencions quirúrgiques, en combinació amb la medicina tradicional pautada pel veterinari:

GATS I GOSSOS

  • Adopcions, adaptació a la seva nova familia i entorn
  • Quan  incorporem un nou membre a la família (ja tenim un gat i arriba un altre)
  • Canvis de vivenda
  • Visites al veterinari
  • Alèrgies
  • Estrés
  • Maltractament
  • Problemes d’agressivitat derivats d’abandonaments continuats
  • Pseudogestacions recurrents*
  • Conductes no desitjades*

*Sempre previa valoració d’un terapeuta felí, un expert en comportament felí que analitzi les causes

Les fòrmules son holístiques, es preparen per cada gos, gat i les seves persones. Les ha de preparar un terapeuta floral, que en funció de la valoració inicial combinarà unes esències o unes altres.
Els gats sempre s’anticipen a les situacions, les esències florals són un recurs terapèutic natural, que equilibra un camp molt ampli de necessitats.

 

 

 

 

error: Content is protected !!