La pirotècnia i les seves conseqüències en els nostres animals.

SI VOLEU A VOSTRES GOSSOS COM MEMBRES DE LA VOSTRA FAMÍLIA NO SORTIU A PASSEJAR AMB ELLS SENSE CORRETJA, NI DE DIA NI DE NIT, NI A LA CIUTAT, NI A LA PLATJA, NI A LA MUNTANYA, EL RISC ÉS MÀXIM DURANT EL QUE QUEDA DE MES DE JUNY A CAUSA DE LA PIROTÈCNIA.

Tots els que tenim gossos i gats sabem que, aquesta és una de les pitjors èpoques de l’any, la tan temuda revetlla de Sant Joan. Hem d’anar observant als nostres peluts i preparar algunes coses per a la seva seguretat i benestar en aquests moments que per a ells són molt desagradables alhora que extremadament perillosos.

Aquí us deixo els consells més efectius i menys invasius per a ells. Consells que us transmeto després de tota una vida d’experiència amb gossos i gats.

 

Rescue Remedy (Remei de Rescat) de les Flors de Bach. És una combinació de cinc essències florals creada pel Dr. Bach per a situacions d’emergència com succeeix amb els petards i l’efecte que causen en els nostres gossos i gats.

Perquè sigui realment efectiu heu de començar a donar-li-als vostres peluts ja i fins que no es senti un sol petard.
On trobar-lo ?. Farmàcies, herbolaris, botigues de dietètica.
¿Com administrar ?. 4 gotes 4 o 5 vegades al dia.

Directament a la boca (els gossos no solen tenir cap problema), o amb una mica de menjar humit en el cas dels gats (una culleradeta de postres), un taquet de pernil dolç, o alguna cosa que els agradi molt (eviteu formatges, dolços, i les salses amb crema de llet). L’important és no manipular-los, no envair-ni obligar-los bruscament.
Rescue Remedy pot administrar-se amb més freqüència en funció de l’estat d’ansietat del gos.

Posar música suau, de relaxació i anti ansietat per calmar-los, aquests enllaços són de música específica per a la situació que tractem i juntament amb la resta d’indicacions, any rere any han anat funcionant bé.

La televisió amb un volum una mica més alt del que és habitual és una altra alternativa, igual que els jocs en família.

Si hi ha alguna habitació en la qual els vostres peluts se sentin especialment còmodes, prepareu el seu espai-hi! L’idoni seria que la nit de 23 i 24 estiguéssiu a casa amb ells.

No us aconsello deixar-los a casa d’amics o coneguts tret que per a ells sigui una cosa habitual ja que poden intentar escapar també a mínim descuit ..

No deixeu als vostres gossos al jardí o balcó per molt alts que siguin els murs, en un atac de pànic davant l’estrèpit d’un petard poden saltar o colar-se per una tanca, córrer sense rumb, perdre i ser atropellats.

Tanqueu portes i finestres

Una cosa important: no reforcem la seva por amb carícies excessives, això farà que creguin que realment passa alguna cosa i augmentarem la seva ansietat. Ells ens busquen, s’amaguen sota les nostres cames, ens demanen aixopluc, tremolen …

Si nosaltres responem a aquestes peticions amb protecció excessiva (abraçant-, cobijándolos en excés, parlant-com a nens petits espantats) i els vam abraçar i acariciem en excés els donem el missatge que realment SI passa alguna cosa. Hem de comportar-nos amb normalitat.

 

Els nostres Sèniors

Amb ells hem de tenir especial atenció. Molts ja pateixen alguna patologia que anem controlant i si es tracta de problemes de cor, aquestes dates no ens ajuden gens així que hem d’estar pendents del seu nivell d’ansietat, observar el seu ritme cardíac, si bavegen en excés, un caminar estrany, etc. Qualsevol dubte acudiu al vostre veterinari.

I si malgrat tot això esteu enmig d’una muntanya de pirotècnia i voleu passar-ho bé amb els vostres amics sense escoltar cap petard i estar ben fresquets us recomano el Resort Caní Can Jané Ctra. Valldeoriolf, km 2,5, 08430 Valldoriolf, Barcelona http://www.canjane.com/aqua-park-canino

Maika Moreno

Tècnic en modificació de conducta avançada
Terapeuta floral felina
Conunicación i comportament felí

Nota: Pots compartir aquest article, citant sempre la seva autoria al peu de l’article i el link original

error: Content is protected !!