Les Flors de Bach són una sèrie d’essències naturals utilitzades per tractar diverses situacions emocionals, com pors, soledat, desesperació, estrès, depressió i obsessions.

Van ser descobertes per Edward Bach entre els anys 1926 i 1934. El Dr Bach era un gran investigador, a més de metge i homeòpata. Va experimentar amb diverses flors silvestres natives de la regió de Gal·les, a Gran Bretanya, d’on ell era originari, fins a trobar 38 remeis naturals, cadascun amb propietats curatives per a diferents problemes emocionals. A aquestes 38 flors són les que avui coneixem com Flors de Bach.

La seva teoria era que les malalties físiques tenen un origen emocional, i que si els conflictes emocionals subsisteixen molt temps, la malaltia del cos comença a aparèixer, No obstant això, en restaurar l’equilibri emocional es resol la malaltia física. Va ser d’aquesta manera que va desenvolupar la Teràpia de les emocions. Després de més de 70 anys, les Flors de Bach han estat provades com un magnífic sistema per tractar els problemes físics, mentals i emocionals dels éssers vius.

La percepció de les olors va ser un dels primers mecanismes de comunicació dels éssers vius: l’olfacte transmet informació sobre el medi, i abans que existís la comunicació per paraules, era essencial per a la supervivència dels homes en un medi hostil. Les olors alertaven d’un aliment en mal estat, o de la proximitat d’un animal perillós, o de la possibilitat de trobar aliment, aigua o qualsevol altre element necessari per sobreviure. Les olors també estaven (i estan) vinculades a la bellesa: les coses boniques fan bona olor, i la bona olor és sinònim d’harmonia i d’equilibri.

error: Content is protected !!